Tabitha Fink és a Patchwork Pirates

Mássz fel kalózhajóra, haverok, és készülj fel egy szórakoztató kalandra egy nagyon híres macskával – Tabitha Fink!

Legújabb kalandján Tabitha Fink, az egyszemű macska útnak indul, hogy eltemetett kincset keressen. Van egy hajója, egy zászlóval, amit készített, és egy gyönyörű patchwork vitorla is. A legjobb az egészben, hogy jó barátja, Bartholomew egér lesz az első társa. A pár meglehetősen okosnak tűnik kalózruhájukban, és készen állnak a vitorlázásra … majdnem. Megvan a ruha, van hajójuk és térképük az eltemetett kincshez, de szükségük van egy legénységre! Mit fognak csinálni?

A kalózoknak hamarosan tervük van – táblát tesznek ki, hogy megtalálják legénységüket:

Pirates Ahoy!

Három boldog kalózra vágysz,

két lány és egy fiú.

Nincs szükség tapasztalatra.

Mutatjuk a köteleket.

Kérjük, ossza meg utunkat,

álmaink és reményeink.

Tabitha izgatott, amikor három leendő kalóz jelentkezik, és gyorsan üdvözli őket a legénységben. Bartholomew azonban zavarban van, mivel biztos abban, hogy a három új kalóznak nincs meg az, ami a hosszú úthoz kell. Az első egy szakács, aki szeret süteményeket készíteni, a második egy tuba játékos, az utolsó új társ pedig egy tehénlány. Hogyan fogják megtalálni az eltemetett kincset ilyen tapasztalatlan legénységgel?

„Utoljára,

ez nem tűnik jónak. ”

– kiáltott Bertalan Blink

félreértés érzése.

„Nem mondhatja Arrr!

ezt érdemes megjegyezni.

Kalózok nélkül nem maradunk talpon! ”

De Tabitha Fink biztos abban, hogy új stábja, nagyon eltérő tehetségükkel, csak az, amire szükségük van:

„Ez a tehénlány okosnak tűnik

tehetséges is – mondta bölcs Tabitha

Fink: “Nézd meg, mit tehet!”

A hajó hamarosan indul, és bár Tabitha Fink és a három új kalóz kalandra készül, Bartholomew meg van győződve arról, hogy bajba hajóznak. Amikor egy hatalmas bálnával találkoznak, aki megpróbálja elsüllyeszteni a hajót, a kisegér biztos, hogy elsüllyed …

Ez az első könyv a népszerű „Tabitha Fink” sorozatban, amit olvastam, és azonnal magával ragadott az imádnivaló történet. Tabitha Fink és legjobb haverja, Bartholomew a tökéletes pár, és a kalózkaland a nyílt tengeren minden fiatal olvasónak tetszeni fog. Az illusztrációk szórakoztató aspektust adnak a meséhez, mivel játékosak, színesek, és a kalózok arckifejezése tökéletesen elmeséli a történetet. Amikor Bartholomew -nak fenntartásai vannak az új legénységgel kapcsolatban, a gyerekek látni fogják és megtanulják, milyen csodálatos, amikor mindannyian összegyűlünk, hogy megosszuk különböző tehetségeinket. Bartholomew megtanul egy fontos leckét, amelyet könnyen meg lehet osztani a fiatal olvasókkal, mert mint a „Patchwork Kalózok”, akik mindegyike különböző háttérrel rendelkezik, mi is összejöhetünk, hogy megoldjuk a legnehezebb problémákat. Végül a szerző úgy döntött, hogy egyszerű mondókában meséli el a történetet, ami nagyon természetesen folyik, és a történetet egy nagyon kielégítő befejezéshez vezeti. Azt hiszem, itt az ideje, hogy visszamenjek és megnézzem a többi Tabitha Fink történetet!

Quill szerint: Tabitha Fink és a Patchwork Pirates egy nagyon szórakoztató történet, amely megtanítja a gyerekeket arra, hogy különböző tehetségeink kombinálásával együtt tudunk nagyszerű dolgokat tenni.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük