Suzanne Harris R.N., NCTTP és Paul Brunetta M.D társszerzők könyvismertetője a tanulásról a kilépéshez

A dohányzásról való leszokás sokszor könnyebben mondható, mint megtenni, az egyik félelmetesebb élmény lehet, amellyel valaki szembesülhet az életben, és bár rengeteg útmutató található a piacon, úgy tűnhet, hogy amikor elolvasta, olvassa el mindegyiket. Mindazonáltal, a Megtanulni leszokni: Hogyan lehet leszokni a dohányzásról és az Élő nikotinmentes szövegben az olvasók/potenciális leszokók felhatalmazást kapnak szakértői szerzői, ösztönző hangvétele, motivációs sikertörténetei, rengeteg erőforrás és könnyen kezelhető gyakorlatok révén. Társszerzője Suzanne Harris R.N. és Paul Brunetta MD, ez a könyv több, mint egy újabb útmutató a dohányzásról való leszokáshoz; inkább a Bibliához hasonlít a dohányzásról való leszokáshoz.

Összességében a könyv teljes spektrumú képet nyújt arról a többrétegű és csendesen intim folyamatról, amikor visszaveszed az életedet a dohányzástól. Jól megírt és alaposan megszervezett könyvrész két részre oszlik; amelynek első fele a dohányzással kapcsolatos kérdések izgalmas sorozatát tárja fel, és mélyen beleássa magát, amelyek szintén ugyanazok a kérdések, amelyeket a leszokni vágyó dohányosoknak is meg kell vitatniuk; például az 1. fejezet azt kérdezi: „Mi késztet arra, hogy nemdohányzó legyél? ”, Majd a probléma áttekintése és az eredeti dokumentált tapasztalatok, amelyeket több korábbi beteg tapasztalataiból meséltek el. A küzdelmekhez való kapcsolódásuk könnyen megtörténik, mivel történeteik viszonylag, őszintén és éleslátóan csengenek, és a sikereik végső eredménye motivációs ajándékot hordoz.

Ezen kívül vannak képek a betegekről, amelyek a realizmus további dimenzióját adják hozzá a tanúvallomásaikhoz. Minden fejezet a legfontosabb pontok, cselekvési lépések megismétlésével ér véget, és helyet tartalmaz a személyes megjegyzések számára is. Ezenkívül a könyv ezen felében, a 9. és a 10. fejezetben bőven szerepel egy terv, amelyet végre kell hajtani a dohányzásról való leszokás tartózkodásának megkezdéséhez.

Következésképpen, a tanulás a leszokáshoz: Hogyan lehet leszokni a dohányzásról és hogyan éljünk nikotinmentes, teljességében inspirációval és erőteljesen fontos információkkal, egy figyelemfelkeltő, több szemszögből álló nézetben, egy életveszélyes szokásról, amely egyesek (köztük én is) számára szinte lehetetlennek tűnik leküzdeni. Összességében ez nemcsak érdekes olvasmány volt, hanem minden dohányos időszakban szükséges olvasmány. Ahogy haladsz a tartalom között, gondolkodásmódod megváltozik, amikor megállsz és szünetet tartasz, miközben belemerülsz abba a ténybe, hogy amikor dohányzol, elvesztetted a tekintélyed önmagad, életed és egészséged felett. Bármikor jó alkalom a visszavételre, valójában minél hamarabb, annál jobb, amint azt a könyvben szereplő számos sikertörténet is bizonyítja, beleértve a szerzőket is. A könyv egyik aspektusa, amelyet különösen érdekesnek találtam, az volt a megrendítő pillantás a félelem- és vágyalapú motiváció közötti különbségre. Emellett a szerzők a Learningtoquit.com webhelyen keresztül számos hasznos forráshoz kínálnak hozzáférést. Végső soron ez a könyv elengedhetetlen kelléke annak, aki gondolkodik vagy abba akarja hagyni. Ez egy szemnyitó és tudatmódosító felszólítás, hogy vegye vissza az erejét.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük