Roland Faissett és Wee Ville varázslói, Janice E Clark

Ez az első iskolanap a Wee Ville Általános Iskolában, és minden diák izgatottan várja az új évet. Az „olvasás, írás és számolás” mellett a diákok találkozni fognak egy nagyon különleges fiatalemberrel, aki nagyon pozitív, valóban elképesztő hozzáállással változtat mindenkit.

Az új tanév kezdetével Mrs. Fernandes osztályának gyermekei alig várják az indulást, és boldogan mosolyognak, és beszélgetnek, miközben új asztalukat választják. Amikor a fiatalok letelepednek, tanáruk fogad egy másik diákot, aki kicsit későn érkezik az iskolába. Mrs. Fernandes bemutatja tanítványait Roland Faissettnek, egy varázslónak öltözött fiúnak, sapkával és varázslatos kristálygömbdel.

Lassan átsétált a szobán,
Köntös vonszol a padlón.
Egy egyedülálló ülést választott
Közvetlenül a kijárati ajtó mellett.

Roland csendes fiúnak tűnik, de hamarosan az osztály elfoglalja az első feladatát – rajzot készít arról, amit a nyári vakáción tettek -, és megfeledkezik a félénk gyerekről. Végre ebédidő van, és a diákok lelkesen indulnak a kávézóba. Amíg Caitlin, Mrs. Fernandes másik tanítványa észreveszi, hogy Roland nincs ebédelni. Tanára elmagyarázza, hogy megbeszélt egy találkozót, és másnap visszatér.

Másnap Mrs. Fernandes osztályának diákjai örömmel látják, hogy félénk Roland visszatért, még mindig varázslóruhájában. A nap gyorsan halad a szünetig, amikor a diákok elkezdik kérdezni a fiatal varázslót az öltözékéről. Elmagyarázza, hogy a kórház ápolói elkészítették a jelmezt, és átadták neki a kristálygömböt, hogy varázsolni tudjon és jobban legyen. Roland új barátai kíváncsiak, ezért a fiú leveszi a kalapját, és megmutatja kopasz fejét. Elmagyarázza, hogy „kemoterápiának nevezett kezeléseket kaptam, mert beteg a vérem”, és hogy kristálygömbje lehetővé teszi számára, hogy meglássa jövőbeli egészséges önmagát, ami segít neki abban, hogy jobban legyen. Roland új barátai örömmel veszik tudomásul, hogy Roland befejezte kezeléseit, és Halloween alkalmából mindannyian valami nagyon különlegeset tesznek, ami összehozza az egész osztályt, hogy szurkoljon Rolandnak és gyógyulásának.

Roland Faissett és A varázslók Wee Ville egy megható történet, amely tökéletes megosztani mind az orvosi kihívásokkal szembesülő fiatalokkal, mind a barátaikkal, akik esetleg nem értik, mi történik. A történet nem Roland kemoterápiájára vagy más kihívásokra összpontosít, sokkal inkább arra, hogy a többi diák hogyan reagál – és segít új barátjának. Látnak egy másképp öltözött fiút, és ahelyett, hogy kinevetnék, inkább kérdeznek, mert kíváncsiak. Valóban, még a fiú neve is – Roland Faissett (roll and face it) – olyan játék a szavakkal, amelyek a gyermekek elképesztő ellenálló képességét mutatják. Az akvarell illusztrációk gyönyörűek, és kellemes, lágy tapintást kölcsönöznek a történetnek.

Quill azt mondja: Roland Faissett és A varázslók Wee Ville -ből szívmelengető módon megmutatják, milyen pozitív reakciókat válthatnak ki a gyerekek valakiről, aki más, és hogy szeretettel és törődéssel segíthetnek a gyermeknek leküzdeni kihívásait.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük