Pénzügyi könyvszemle: A bank önmaga forradalma, Pamela Yellen

„A Bank On Yourself stratégia a garanciák, a biztonság, a likviditás és az ellenőrzés ritka kombinációját kínálja Önnek. A pénzed garantált és kiszámítható összeggel nő minden évben, és ez a növekedés minden évben jobb lesz, ha megvan. ”- Pamela Yellen-„ The Bank on Yourself Revolution ”

Több év telt el a „Bank On Yourself”, Pamela Yellen első kísérlete, hogy széles körben megfogalmazza a különleges tervezésű teljes életbiztosítás pénzügyi tervezésben történő használatának előnyeit. Azóta a személyi pénzügyek állandóan gördülékeny, állandóan változó világa még beláthatatlanabbá és kiszámíthatatlanabbá vált.

A Bank On Yourself hivatalos tanácsadójaként úgy gondolom, hogy az eredeti Bank On Yourself könyv folytatása régóta esedékes volt. Ezért örömmel értesültem arról, hogy megjelent ez a második, átfogóbb, valóban egyedi készpénzkezelési rendszer.

A folytatásban, a The Bank On Yourself forradalomban Yellen jelentős erőfeszítéseket tett annak érdekében, hogy a Bank On Yourself módszert úgy dekonstruálja, hogy még könnyebben hozzáférhetővé és érthetővé tegye az átlagember számára. Tömör, szilárd, mégis szenvedélyes esetet mutat be arra vonatkozóan, hogy a speciálisan kialakított, osztalékot fizető egész életbiztosításokat a vagyon megőrzésének és növelésének eszközeként használja. Ha helyesen állítja össze, ezek a politikák a lehető leggyorsabban készpénzértéket teremtenek, és páratlan biztonságot nyújtanak.

Yellen elmagyarázza, hogy egy személy adómentesen felvehet és kölcsönözhet a kötvényben felhalmozott készpénzértékből, hogy finanszírozza a nagy vásárlásokat, például az egyetemi tandíjat, az autókat és a pénztermelő ingatlanokat. Használja a kötvényét, és vissza tudja fizetni magát, a haláleseti juttatással biztosított hitellel. Ezt az ötletet, amely több mint 150 éve létezik különböző formákban, egyesek úgy emlegetik, hogy „saját pénzügyi társasággá válnak”. Yellen jól elmagyarázza a Bank On Yourself mögött rejlő elképzeléseket anélkül, hogy elveszítené az olvasót a biztosítási beszéd vagy a marketing felháborodás ködében.

Magyarázataiban egyértelműen benne van az a megértés, hogy bárki, aki használni akarja a BOYR -ben lefektetett rendszert, kövesse a saját kellő gondosságát. Ez biztosan nem mindenkinek való.

A The Bank On Yourself forradalomban nyilvánvaló, hogy Yellen sokkal jobban átgondolta és erőfeszítette a könyv tartalmát és elrendezését, megkönnyítve a navigációt témáról témára, és kommentárját összpontosítva és mentesen. amit túlzott szóhasználatnak lehetne felfogni. Csodálatra méltó munkát végez, hogy a bemutatott ötletek világosak és könnyen érthetők legyenek azok számára is, akik kevés pénzügyi végzettséggel rendelkeznek.

A Bank On Yourself forradalom megismertet bennünket néhány régi iskolai pénzügyi koncepcióval, amelyek Yellen szerint nem „szexi”, de amelyek működnek, például a „10-10-10” pénzkezelési módszer és a józan ész gondolat, hogy ne legyen sok adósság. Erőteljesen támogatja a tervezői életre vonatkozó politikákat mind a hosszú távú biztosítások, mind a mindig divatos indexált univerzális életbiztosítások (IUL) vonatkozásában

E kötet szép kiegészítései a fejezetek végén található „elvihető” részek, amelyek az olvasó számára könnyen hozzáférhető, megtartható és megvalósítható információcsomagot adnak. Yellen tartalmazza a rendszer valós felhasználóinak történeteit is, kezdve a háziasszonyoktól a vállalkozókon át a korábbi profi sportolókig. Az ilyen anekdoták nyilvánvalóan értékesek, különösen a pénzügyi szakemberek számára, akik először mutatják be a koncepciót ügyfeleiknek.

Az emberek jobban érzik magukat, ha tudják, hogy a „valódi emberek”, mint ők maguk, sikereket érnek el a Bank On Yourself segítségével.

A The Bank On Yourself forradalom szórakoztató olvasmány, és méltóan járul hozzá az egyre több bizonyítékhoz, amely alátámasztja az állandó életbiztosítások pénzügyi tervezésben való alkalmazásának bölcsességét. Ha Ön valaki alternatívákat keres a bankok, a Wall Street és a pénzügyi vállalatok számára, akkor ez a könyv segít megérteni egy ilyen alternatívát- Bank On Yourself.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük