Paisley Rabbit és a faház verseny

Szerző: Steve Richardson
Illusztráció: Chris Dunn
Kiadó: Impossible Dreams Publishing Company
Közzététel dátuma: 2018. március
ISBN: 978-0978642211
Felülvizsgálta: Ellen Feld
Felülvizsgálat dátuma: 2018. március

Kora ősz van, és a gyerekek most értek vissza az iskolába. A szünetben Jimmy Squirrel büszkélkedhet azzal, hogy apja, aki az állam legnagyobb építőipari cége, tulajdonosa segíteni fog neki egy fantasztikus faház építésében. Ez felkelti mindenki figyelmét, és mindannyian arról kezdenek beszélni, hogy mit tehetnének egy hűvös faház építése érdekében. Hamarosan a gyerekek elkezdik kihívni egymást, és kezdődik a nagy faházverseny!

Jimmy Squirrel kissé kérkedő, de ez nem akadályozza meg a többi gyermeket, Simon Shrew -t, Arnold Otter -t, Thomas Fox -ot és még sokan mások, hogy elfogadják a kihívást. A gyerekek azonban kissé meglepődnek, amikor csendes Paisley Rabbit csatlakozik a versenyhez. Nincs apja, aki segíthetne neki, bátyja, Davy pedig beteges, otthon marad a kórházi látogatások között, mert új vesére van szüksége. Hogyan remélhette, hogy megnyeri a versenyt?

Míg a többi gyerek apukák segítségével elfoglalja faházainak építését, Paisley Rabbit a könyvtárba megy kutatni. Ezután, míg a többi faház elkezd formálódni, Paisley Rabbit elindul a városba néhány fontos találkozóra … A többi gyerek nem tud a találkozókról, csak azt, hogy Paisley Rabbit nem kezdte el faházának építését. Biztos nincs esélye megnyerni a versenyt.

A Paisley Rabbit and the Treehouse Contest szórakoztató történet volt egy nagyon elszánt kis nyúlról. A dicsekvő Jimmy Mókusnak sikerült néhány versenyzőt elriasztania egyszerűen a faházával kapcsolatos ismételt merész kijelentéseivel, de Paisley Rabbit nem hagyta, hogy barátja megjegyzései zavarják. Csendesen és nagy elszántsággal folytatta tervét. A történet egy okos aspektusa, hogy az olvasó nem kap elegendő információt ahhoz, hogy pontosan tudja, mit csinál a nyúl. Faháza mögött van egy kis rejtély – csak mit csinál? – amelyek extra szórakoztató elemet adnak a történethez. És ennek a könyvnek egyetlen kritikája sem lenne teljes, ha nem említenénk a mesét kísérő abszolút fantasztikus illusztrációkat. Chris Dunn akvarellképei lenyűgözőek, és valóban új dimenzióba viszik a történetet. Végül van egy szép mennyiségű szöveg, ami alkalmassá teszi a „közös olvasásra” hatévesek számára, és jó mesét a kissé idősebb olvasóknak. A szerző a közös alapvető állami szabványoknak megfelelő óravázlatot is készített weboldalán.

Quill azt mondja: Elragadó történet egy fiatal nyúlról, aki nem adja fel – elképesztő eredményekhez vezet.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük