Miért kevésbé valószínű a vérnyomásszabályozás a szegényebb területeken?

A vérnyomás ellenőrzése mindenki számára kritikus. Bizonyos körülmények között nehéz szabályozni a vérnyomást. Ezt azonban bizonyos életmódbeli változtatások bevezetésével lehet szabályozni, amelyek csökkentik. Az ilyen életmód fenntartása nem mindig könnyű azoknak a szegény egyéneknek, akiknek életszínvonala napi öt dollár alatt van. Ezért feltétlenül meg kell vizsgálni azokat az okokat, amelyek miatt a vérnyomás -szabályozás kevésbé valószínű a szegényebb területeken, és lehetséges megoldásokat az ilyen fenyegetés megfékezésére.

A szegényebb térségek nem férnek hozzá az egészséges élelmiszerekhez. Ilyen helyeken az emberek hajlamosak a rossz étrendre, ami szívbetegségekhez vezet. A magas vérnyomást okozó egészségtelen ételeket az jellemzi, hogy túl sok só van az étrendben, ami miatt a szervezet megtartja a folyadékot, így a vérnyomást. Az ilyen területeken élő emberek sok szemétet esznek, ami növeli a magas vérnyomást és a kóros elhízást. A legtöbb víz, amelyet ezeken a területeken vesznek, piszkos, mivel a testük reagál a szűrés nehéz munkájára. Néha a vízből származó szennyeződés bejut a szervezetbe, és hatással van a szívműködéssel közvetlenül összefüggő szervekre, ami növeli a vérnyomás esélyeit. Az egészségtelen táplálkozás és a rossz életkörülmények azok az okok, amelyek megnehezítik annak ellenőrzését a szegényebb területeken.

Kevésbé valószínű, hogy ellenőrizni fogja a nyomást a szegényebb területeken, mivel ezeken a helyeken lakók nem mozognak. Sok szegényebb területen élő ember a megélhetésért küzd. A „kékgalléros” feladatok elvégzése során az ezeken a helyeken élő egyéneknek nincs elég idejük gyakorolni. A rossz életkörülmények miatt nem járnak olyan edzésre, ahol a legtöbb esetben a testmozgás fontosságát tanítják. Fontos a gyakorlás, mivel ezáltal a szív megerősödik, ezáltal csökken annak esélye. A szegényebb területeken élő emberek többségének meg kell találnia a gyakorlási módokat annak érdekében, hogy ellenőrizze nyomását. Nem szabad túlságosan elfoglaltnak lenniük, hogy fitté tegyék magukat, és egészségessé tegyék testüket.

A szegényebb területeken élő egyének életük során sok stressznek vannak kitéve. A krónikus stressz hozzájárul a magas vérnyomáshoz. Ezek az emberek hangsúlyozták munkájukat, családjukat és pénzügyeiket. Például az embernek nagyon nehéz főnöke van a munkahelyén. Minden alkalommal, amikor a főnök kiabál és hibáztatja őt egy bizonyos feladat elvégzésekor. Az ilyen személynek nem lesz nyugalma, és legtöbbször kényszerben és stresszben lesz. A szegényebb területeken sok olyan ember él, akik küzdenek és mindenáron dolgoznak, a helyzettől függetlenül. Egyesek úgy vélik, hogy az alkoholfogyasztás és a dohányzás segít csökkenteni a stresszt, de csak felhalmozza a vérnyomás problémáját. Ezenkívül ezek a területek mindig a nem megfelelő anyagok és a kábítószerrel való visszaélés célpontjai. Ezeket az alacsony színvonalú termékeket és gyógyszereket nagyon olcsón értékesítik ezeken a területeken. Sajnos kevés vagy egyáltalán nincs szabályozás az ilyen áruk és gyógyszerek bevételére. Hosszú távon az ilyen területeken élő embereknél szövődmények alakulnak ki, amelyek viszont növelik testük vérnyomását.

A szegényebb területek nagy része tele van olyan emberekkel, akiknek nincs támogatása az életük gondozásában. Ellentétben a gazdagabb területekkel, ahol az emberek többsége előfizetett olyan programokra, amelyek segítenek a nyomás ellenőrzésében, a szegényebb területeken ilyen hiányzik. Ezenkívül a szegényebb területek lakói nem figyelik vérnyomásukat, és rendszeresen nem keresik fel az orvosokat egészségügyi állapotuk ellenőrzésére. Mindezek olyan pénzekkel járnak, amelyekről szegényebb területeken nehéz hozzájutni. Az ilyen területeken élő emberek csak anélkül élnek, hogy orvosi segítséget vagy ellenőrzést kérnének, amíg nem találkoznak a vérnyomással kapcsolatos kihívásokkal.

Beavatkozásokat kell bevezetni, hogy segítse a szegényebb területeket a vérnyomás szabályozásában. Az intézkedések lehetnek rövid távúak és hosszú távúak. Olyan politikákat és programokat kell kidolgozni, amelyek egyaránt biztosítanak tiszta vizet háztartási használatra és egészséges élelmiszereket. Az egészséges élelmiszerekhez való hozzáférés segít az ilyen területek legtöbb lakosának a vérnyomás szabályozásában. Az ilyen területeken élő embereknek be kell tartaniuk a megfelelő étrendet, és fel kell hagyniuk a szemét ételekkel, mivel ezek az egészségtelen ételek forrásai, amelyek növelik a magas vérnyomás kockázatát.

A kormány különböző ügynökségeken keresztül oktatási programokat kezdeményezhet a szegényebb területeken élők számára. Ezeket az embereket meg kell tanítani az egészséges életmódra, és el kell magyarázni a testmozgás fontosságát. A kormány javíthatja életkörülményeiket és színvonalukat azáltal, hogy jobb munkalehetőségeket kínál számukra. Ezenkívül a kormány etetési programmal segíthet a veszélyeztetett emberek felemelésében. Képzési és tanácsadási programok kezdeményezése, amelyek megtanítják az embereket a stressz kezelésének módjaira. Hasonlóképpen, az ilyen kezdeményezések révén a kormány bevezetheti az alkoholfogyasztás és a dohányzás megelőző intézkedéseit. Arra ösztönzi a szegényebb területeken lakó embereket, hogy minimalizálják és kerüljék a kábítószerrel való visszaélést, mivel ezek nem gyógyír a stresszre. Az érintett személyek megértésének segítése abban, hogy a kábítószerrel való visszaélés csak olyan problémákat okoz, mint a stressz, ami nagy nyomáshoz vezet.

Összefoglalva: igaz, hogy a vérnyomás szabályozása kevésbé valószínű a szegényebb területeken. Ennek az az oka, hogy az ilyen helyeken élő emberek közül sokan nem jutnak hozzá az egészséges ételekhez, hiányzik a testmozgás, nem tudják kezelni a stresszt, és nincs támogató rendszerük. Mindez azonban nem veszett el, mivel vannak olyan beavatkozások, amelyek segítenek abban, hogy a szegényebb területek szabályozzák a vérnyomást. Ezek a beavatkozások nem korlátozódnak; programok kezdeményezése tiszta vízellátással és munkalehetőségek felkínálásával e területek lakóinak, képzés és tanácsadás e helyek lakóinak a stressz kezelésének módjaira, és mindenkinek tanácsot adva, hogy kerüljék a kábítószerrel való visszaélést.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük