Könyvszemle Robin Lamont kísérletéről

Robin Lamont Kísérlete című könyve, a jól kiegészített rokonsági sorozat harmadik kiegészítője, átfutja az állatjogok durva terepeit egy olyan történetben, amely nem csak zökkenőmentesen vezeti be az olvasókat a világba, amely tele van rejtélyes rejtélyekkel, de leleplezi a egy olyan téma, amelyet nem gyakran látogatnak meg – az állatok védelme.

Az elbeszélés kezdetétől fogva azonnal elkezdődik a feszültség, ahogy találkozunk a történet lebilincselően összetett főszereplőjével, Jude Brannockkal, a The Rinship vezető nyomozójával , a nagyüzemi / ipari állatkínzás titkos nyomozására szakosodott szervezet. Jude aggódva gondolkozik egy nemrégiben alkalmazott nyomozóról, a Time Mains gyakornokáról, aki hirtelen úgy tűnt, rejtélyes módon eltűnik akció közben. A nyomozó gyakornok, Tim Mains független küldetésbe kezdett, hogy titokban gyűjtse össze, dokumentálja és jelentse a jogsértéseket az Amaethon Industries cégnél. Miután Tim alig -alig érintkezett, Jude intenzív küldetésbe kezd, hogy megtalálja az eltűnt nyomozót, aki eltökélt szándéka, hogy megtalálja hollétének igazságát, különösen titokzatos üzenete után, hogy „valami nagy dologról” van szó. Jude érdeklődése azonban Tim eltűnésének rejtélye iránt többnek bizonyul, mint pusztán „platonikus” vagy „fegyvertárs” típusú aggodalomra, mivel kiderül, hogy mindketten viszonyt kezdtek, amelyet el kellett távolítani .

Eközben, ahogy folytatódik a nyomozati munkája, Jude egy gyengítő személyes egészségügyi problémával szembesül. Bensőséges érzései Tim iránt egyre mélyebb titokzatosságot hordoztak, amikor bizonyítékokat hall a nemkívánatos viselkedéséről, beleértve a kábítószer -használatot, és intenzív romantikát egy fiatal nővel, miközben feltehetően titkos nyomozással dolgozik. Most már világos volt számára, hogy Tim nem az a férfi, akire úgy gondolta, hogy nem csak egy fontos, szívhez szóló munkában bízhat, és nem is beszélve a szívéről.

A kísérlet alapvetően jó önálló olvasmánynak lenni, amelyet rejtélyes olvasmányként kreatívnak és kielégítőnek találtam. Végül a történet egy olyan rejtéllyel ragadott meg, amely mélyült és fordult a cselekmény előrehaladtával a téma köré összpontosítva, és én személy szerint frissítő megkönnyebbülést találtam a szokásos rejtélyes műfaj viteldíjától. Ami pedig a jellemzéseket illeti, Jude-t egy jól kidolgozott központi karakternek találtam, akinek saját összetett személyes története felkeltette az érdeklődését, éppúgy, mint a narratíva többi titokzatos eleme, amelyeknek Robin Lamont szerzője kitűnő munkát végzett, hogy összetartó és érdekfeszítő legyen. munka, amely jól uralta a feszültséget. Kíváncsian várom a többi könyvét is, és remélem, hogy a kísérletből film lesz. Szerintem nagyszerű lenne, és ezt a könyvet mindenképpen ki kell olvasni.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük