Gyermek képeskönyvek: Az első lépés a kreatív képzelet fejlesztése felé

Minden évben sok ezer gyermek képeskönyvet adnak ki szerte a világon.

A könyvesboltok gyereksarka mindenhol új és régi kedvencek széles választékát kínálja, a rendelkezésre álló legjobb illusztrátorok illusztrációival. Most jön a technológiai kor, amikor a gyermekkönyvek elektronikusan megvásárolhatók és azonnal elérhetők. Ez új utat nyitott meg a gyermekkönyv -illusztrátor és a szerző számára egyaránt. Nagyon ritkán talál olyan kiemelkedő képeket, amelyek relatív történettel rendelkeznek, és amelyek elősegíthetik gyermeke tanulási képességét és fantáziáját.

Angoltanárként néha megkérdezik tőlem a szülők, hogy miért választottam egy nagyon kevés szöveget tartalmazó könyvet, vagy egy olyan könyvet, amely nagyon rövid és kihívást nem tűrő történetet kínál. A válasz erre a kérdésre meglehetősen egyszerű. A gyerekek képekkel tanulnak. A kisgyermekek hamar felveszik a képeskönyv rövid szövegét, ha azt megosztják egy felnőttel, aki életre kelti az oldalakon található illusztrációkat. A gyerekek ezután a képeken keresztül fejleszthetik saját világérzéküket, és a novellákat saját meglehetősen nagy élményeikhez köthetik.

Már egészen kicsi koruktól kezdve a gyerekek narratív stílusban beszélnek, így könnyen fel tudják venni a novella szövegét, és a mindennapi nyelven használják. A mindennapi tapasztalatokról szóló saját történeteken keresztül is meghatározzák magukat, és képesek kifejezni elképzeléseiket, reményeiket és érzelmeiket a nyelven, valamint a rajzoláson és az ötletes játékon keresztül.

Nemrégiben felkerestem az Amazon -ot, és találtam egy ideális könyvet azoknak a gyerekeknek, akik még csak beszélni kezdenek. Jelenleg kettő van a sorozatban, és élénken illusztrált. A két szóban forgó könyv: Vörösfejű Jonatán lefekszik, Vörösfejű Jonatánnak pedig van egy barátja. Amit annyira vonzónak találtam ezekben a könyvekben, az az, hogy olyan élénken illusztráltak, és a történetek nagyon is valóságosak. Minden gyermek minden este lefekszik, és a tapasztalat alapján, amikor anyával olvassa a könyvet, a gyermek megtanulja az adott élmény eredményét, és a gyermek képes lesz szimulált élményt felépíteni egy felnőttel együtt, aki képes lesz a történetet valóság.

A képeskönyvek megosztása gyermekével nemcsak a gyermek nyelvi képességének fejlesztéséről szól; ez arról is szól, hogy tágabb képet nyújtson gyermekeinek a világról. A képeskönyvek megosztásának egy-egy interakciója lehetőséget ad a gyermeknek, hogy saját tempójában fejlődjön, tudva, hogy felnőtt bátorítja őket, akikre felnéznek. Ahogy a gyerekek egyre több könyvet osztanak meg a szülőkkel és tanárokkal, önbizalmuk fejlődik. Ez gyakran meglátszik azon, ahogyan közelednek az ismeretlenhez, és új élményekbe kezdenek.

A második könyv ideális egy gyermek számára, aki még csak most kezdi az életét. Lehet, hogy meglátogat egy anyukát, és csoportokat köt anyával, vagy csak most kezdi az óvodát vagy az iskolát. A legtöbb gyermek attól tart, hogy bekapcsolódik egy kialakult csoportba, egyszer a legtöbben képesek játszani és kapcsolatba léphetnek a többi gyermekkel. A második könyv ideális erre, mivel megmutatja a gyermeknek, hogy minden rendben lesz. Amikor a felnőtt elmagyarázza és megszépíti a könyvet a gyermeknek, elősegíti a gyermek fantáziájának fejlesztését.

A Jonathan the Red Head sorozat nagyszerű kezdet az új szerző, Perl R. Brenner számára; a könyvek azt mutatják, hogy igazi érzéke van ahhoz, hogy megértse, mire van szüksége a gyerekeknek. Kár, hogy a könyvek csak a Kindle -n érhetők el, mivel ezek a könyvek tökéletesen átkerülnének a papírkötésű változatba.

Nagyon ajánlom ezeket a könyveket a korai tanulás forrásaként.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük