Az új könyv gyakorlati tippeket kínál a pénzügyi biztonság eléréséhez

In Your Money and You: Hogyan növelheted a pénzügyi biztonság elérésének esélyeit, Deborah Ellis, a hosszú évek óta tanúsított pénzügyi tervező (CFP) rengeteg információt kínál az olvasóknak a részvényekről, kötvényekről, megtakarításokról, befektetésekről, a befektetések elosztásáról és még az egyes személyekről is tanácsok a különböző iparágakban dolgozóknak. Bár a könyv tele van információkkal, ugyanakkor könnyen hozzáférhető módon íródott. Ellis megosztja személyes történeteit arról, hogyan kezdett pénzt spórolni gyerekkorában és fiatal nőként, hogyan tanította nagynénje a befektetésekre és a részvényvásárlásra, és hogyan változtak a dolgok a takarékoskodás óta eltelt évtizedekben. Személyes tapasztalatai ezután az ügyfelekkel és a piacon való befektetésekkel kapcsolatos szakmai tapasztalataihoz kapcsolódnak.

Tudom, hogy a befektetés ijesztő és zavaró lehet, de ez általában az információhiánynak vagy a félelemnek köszönhető, hogy nem fogjuk megérteni az információt. Ahogy Ellis mutatja, a befektetés valóban nem olyan nehéz. Valójában bárki kitalálhatja, aki elvégezte a középiskolai matematikaórákat. A legnehezebb megtanulni megtakarítani, és megtörni a pénzről alkotott negatív hiedelmeinket, hogy abbahagyhassuk a pénzért való munkát, és megtanulhassuk, hogy ez nekünk is működjön. A könyvet Napoleon Hill, a Think and Grow Rich című klasszikus könyv szerzőjének idézete nyitja, amely így szól: „Ha hagyod, meglepődsz, hogy a pénz hogyan vonzza a pénzt.” Semmi sem lehet igazabb, és Ellis megmutatja nekünk, hogyan lehet ez mindannyiunkra igaz. Kijelenti: „Úgy gondolom, hogy ma a tőzsde kapu a lehetőségek felé Amerikában. Úgy gondolom, hogy ez szinte mindenki életmódjából származó módja annak, hogy gazdagságot szerezzen és részt vegyen az amerikai álomban. ” A pénz és te megmutatja, hogyan kell átjutni ezen a kapun.

A könyv nyitó fejezetei megtanítanak minket arra, hogyan vállaljunk vezető szerepet a pénzünkkel. Ellis segít megtanulni, hogyan kell megtervezni a nyugdíjazást, és mire számíthatunk. Ő végigvezet bennünket egy pénzügyi terv elemein. Aztán azt kéri, hogy készítsünk pénzügyi leltárt arról, hogy jelenleg hol tartunk, hogy tudjuk, mivel kell dolgoznunk, és mi szükséges a céljaink eléréséhez. Megtanítja nekünk, hogyan kell megtakarítási és kiadási tervet kidolgozni, és végül hogyan kell összeállítani egy csapatot, hogy segítsen nekünk, egy csapatot, amely magában foglalhat könyvelőt, pénzügyi tanácsadót, esetleg ügyvédet, stb. ezeket az embereket, de inkább megtanuljuk vezetni őket, hogy segítsenek elérni céljainkat. Ellis figyelmeztet bennünket: „ha egyik csapattagjának más a prioritása, elfogultsága van, vagy azt akarja, hogy olyan irányba menjen, amellyel nem ért egyet, akkor meg kell találnia egy másik csapattagot!” Ez csak egy példa arra, hogyan mondja el Ellis úgy, ahogy van. Egy másik példa, amit nagyon szeretek és tudok, nagyon igaz: „Ha olyasmit akar felszámítani, amit nem tud teljes mértékben kifizetni, akkor nem engedheti meg magának.”

Ezután a pénzed és te belenyúlsz a befektetés minden húsába. Ellis végigvezet bennünket a kamatos kamat erején és azon, hogy az idővel történő befektetés milyen előnyökkel járhat számunkra. Elmagyarázza nekünk a részvények, kötvények és befektetési alapok közötti különbségeket. Pontosan tisztázza a tőzsdei és a piaci indexeket, és megtanítja nekünk, hogyan kell megérteni a különböző vállalatok és részvényeik minősítését.

Miután Ellis megbizonyosodik arról, hogy megértjük a piacot, a befektetés személyesebb aspektusaiba kezd. Segít megérteni a befektetésekkel kapcsolatos kockázati tűrőképességünket, eszközeink diverzifikálását, valamint a különböző forgatókönyveket, amelyekkel találkozhatunk a pénz öröklésétől a lottónyerésig, és végül a nyugdíjba vonulás módjától.

A könyv néhány fejezettel zárul a különleges helyzetben lévő emberek számára, beleértve a katonaságot, az olyan iparágakban, mint a film és a televízió, ahol a lakomából éhínség alakulhat ki különböző időpontokban, valamint az önálló vállalkozókat. A bónusz rész több cikket tartalmaz az anyagi biztonság eléréséről.

A pénzed és te a tökéletes könyv a pénz megtakarításához és befektetéséhez. Ne halogassa el az olvasást; ideje befektetni önmagába. Ahogy Ellis figyelmeztet bennünket, „a pénz nem statikus. Ha ápolod, akkor nőni fog. Ha elhanyagolja, nagyon kevés lesz a vége. Rajtad múlik.” Továbbá Ellis azt mondja nekünk: „Befektetni nem nehéz. A befektetési gondolkodásmód kialakítása némi erőfeszítést igényelhet. ” A pénzed és te segíthetsz ennek a gondolkodásmódnak a fejlesztésében, és ha ezt megteszed, akkor a pénzed elkezd dolgozni helyetted, így végül nem kell dolgoznod.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük