Az új gyerekkönyv barátságra tanít, miközben a történelemről és az állatokról tanul

Clark, a hegyi hód egész életét csendesen élte odújában. Félénk volt, és általában csak éjszaka merészkedik, de egy nap úgy dönt, hogy kalandja lesz, és elhagyja a fészket a nap folyamán, amikor a többi élőlény nagyjából kb.

Karen Shea új könyve, a Clark, a hegyi hód és nagy kalandja következik, oldalról -oldalra gyönyörű illusztrációkkal, mivel Clark nemcsak a külvilágot fedezi fel, hanem új barátait is arra neveli, hogy mi is az a hegyi hód. Látod, Clarkot folyamatosan összekeverik a népszerűbb amerikai hóddal, bár nincs hosszú farka, és jóval kisebb, mint híres névadója, ráadásul inkább a föld alatt lakik egy odúban, mintsem hogy páholyt építsen.

De a kalandja során tapasztalt identitászavar ellenére Clark felfedezi, hogy a világ tele van lenyűgöző lényekkel, akik többsége nagyon barátságos. Ezek közül a barátok közül csak néhányan tartalmaznak egy szarvasanyát, két őzét és egy elfoglalt mókuscsaládot. A kacsák, Mr. és Mrs. Quacker, szórakoztató házaspár, aztán ott van Stella, a Steller’s Jay, aki SZERETI a mogyorót. Úgy tűnik, hogy csak az emberek kutyája, Bridger jelent fenyegetést, bár Clark kissé bizonytalan a Hep, a kopasz sas tekintetében is, amikor először találkozik vele, de gyorsan megnyeri Hepet azzal, hogy megkérdezi, hogy barátok lehetnek -e, majd elmagyarázza hogy a barátok nem eszik meg egymást.

A szerző, Karen Shea megígéri a szülőknek, hogy a történet „elviszi gyermekét Clark mellé, miközben megismeri a barátságot, a bizalmat és annak megértését, hogy rendben van az, aki vagy”. Ez a tanulság világos a könyvben, de leginkább akkor, amikor Clark találkozik utolsó barátjával, Lewis-szel, az amerikai hóddal. Mindketten döbbenten találkoznak a másikkal, és gyorsan kötődnek egymáshoz.

Shea további bónuszként rámutat, hogy nem véletlen, hogy Clarkot és Lewist a híres felfedezőkről nevezték el. Valójában a Lewis & Clark expedíció volt felelős azért, hogy a Mountain Beaver -t hódnak nevezte. Shea a könyv végén egy kis történelemórát ad az expedícióról, kiegészítve az utazás térképével. Tartalmaz továbbá tényeket a hegyi hódokról, és egy speciális oldalt a gyerekeknek, ahol rögzíthetik a különböző állatkákat, amelyeket saját udvarukon fedeznek fel.

Ez a könyv minden bizonnyal kíváncsi természettudóssá és állatbaráttá varázsolja gyermekét. Kelly Halpin gyönyörű illusztrációi méltók egy Disney rajzfilmhez. Egy kifestőkönyv, Clark, a hegyi hód és új barátai! könyv honlapján is elérhető. Azt hiszem, még azoknak a híres felfedezőknek is tetszett volna ez a lapozó, színes kaland.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük