Az ég fele

A két kedvenc könyvem az a két olvasmány, amelyet ebben a cikkben szeretnék ajánlani. Ők Adam Braun ígéret ceruzái és Nicholos D. Kristof és Sheryl Wudunn Half the Sky. Ez a két könyv sok hasonlóságot mutat a szöveg általános üzenetében és céljában, de a stílus és a szövegkörnyezet két különböző nézőpontra világít rá a világban ma előforduló fő társadalmi igazságtalanságok tekintetében.

A Pencils of Promise egy olyan könyv, amely azon lépések körül forog, amelyeket Adam Braun tett, hogy elhagyja vállalati szintű munkáját, és elindítson egy nemzetközi nonprofit szervezetet, amely megfelelő oktatást nyújt azoknak, akiknek korábban nem lehetett. Braun üzletember volt New Yorkban, amíg talált egy okot, amely jobban felkeltette az érdeklődését, mint bármely asztali munka. Úgy kezdődött, hogy részt vett egy szemeszterben a tengeren, és világot látott. Amikor minden egyes országában járt, ahelyett, hogy ajándéktárgyakat szedett volna be a turistacsapdák célpontjain, úgy döntött, hogy minden helyen megkérdezi a gyermeket: „ha lenne egy dolga a világon, mi lenne az?”. Bár arra számított, hogy a legtöbben azt mondják, hogy egymillió dollárt vagy szép autókat és házakat akarnak, itt találta meg, hogy a válaszok többsége olyan egyszerű dolog, amit minden nap természetesnek veszünk. Az egyik gyerek még azt is kijelentette, hogy csak egy ceruzát szeretne. Ezek a válaszok végső soron ahhoz vezetnek, hogy megtalálta szenvedélyét, és keményen dolgozik a világ javítására irányuló céljainak elérésén. Egy év leforgása alatt lassan elköltözött a pénzügyi világból, és oda jutott, ahol Ázsián és Közép -Amerikán keresztül utazott, és a legfejletlenebb helyeket kereste iskolák építésére, hogy ifjúságuk először megfelelő oktatásban részesülhessen. Ez nem volt könnyű döntés számára, tudta, hogy ha New Yorkban marad, akkor boldogtalan lesz, de anyagilag biztonságban lesz élete végéig, bár nem fogja élni szenvedélyét, nézetét. a kényelmes életet nehéz volt elhagyni. Ez a kényelem és pénzügyi stabilitás azonban nem volt elég neki. Úgy döntött, hogy inkább a komfortzónáján kívül lakik, és boldog lesz, ha változtat a helyzeten, és csak azért marad, hogy a kedvében járjon azoknak, akik a kezdetektől fogva kételkedtek benne. Először azzal indult, hogy keresztülutazott Thaiföldön, majd Ázsián keresztül terjeszkedett, és végül Közép -Amerikán keresztül dolgozott, hogy továbbra is segítse ezt az álmot. 34 éves korában a MissionU vezérigazgatója és társalapítója, amely adósságmentes oktatási program, és a Pencils of Promise alapítója, akinek ma már több mint 100 iskolája van szerte a világon. Emellett a New York Times bestseller szerzője a „Ceruza ígérete: Hogyan tud egy hétköznapi ember rendkívüli változást létrehozni” című könyvben.

A másik könyv, amit ajánlok, Nicholos Kristof és Sheryl Wudunn Half the Sky című könyve. Ez a regény egyben országos bestseller is, amely eltérő megközelítést alkalmaz ugyanolyan társadalmi kérdésekben. Bár ennek a regénynek a középpontjában a nők elnyomása áll a fejlődő világban. Ez a könyv számos novellából vagy nőkből áll össze Ázsiában és Afrikában, akik valami extrém dologtól szenvedtek. Bár elvették ezeket az eseményeket és a káros tapasztalatokat, és valami szépet csináltak belőlük. Van egy történet egy lányról, aki kénytelen volt egy bordélyházban dolgozni Kambodzsában, és sikerült megszöknie, és végül egy kiskereskedelmi vállalkozást épített fel, ahol el tudta tartani a családját. Egy etiópiai nő, akit bántalmaztak, és mivel a sérüléseit kezelték és gyógyították, sebész lett. Bár ez a regény inkább arra vonatkozik, amit a nők képesek elérni, ez egy csodálatos könyv, amelyet bárki elolvashat. Ez megmutatja az egyén erejét, amelyet elérhet, ha ennek érdekében dolgozik. Ez azt mutatja, hogy egy személy képes változtatni, és elérheti a végső célt, amelyért dolgozik az életben. Ez egy nagyon inspiráló regény, amelyet minden személynek ajánlok elolvasásra, különösen, ha olyan helyzetbe kerülnek, hogy segítséget nyújtanak azoknak, akikről itt írnak. Nemcsak inspiráló, amit ezek a nők tettek és képesek, de arra is inspirálja magát, hogy tudja, hogy Ön lehet az a személy, aki a rászorulók segítségére van.

Olyan helyen élünk, ahol ennyi van, és sokan nem is vagyunk tudatában ennek. Az olyan könyvek olvasása, mint a fent felsorolt ​​kettő, valóban segít felhívni a figyelmet arra, amit sok ember átél. Ebből is látszik, hogy van remény. Az, hogy a világ most nem tökéletes, még nem jelenti azt, hogy nincs hova fejlődni. Ha valami olyan kevés, mint egy regény olvasása nagyobb problémákra hívja fel a figyelmet, akkor ez az első lépés, amire szükségünk van. Csak hogy jobban tudatosítsuk a problémákat, hogy megfelelően kezelni és kezelni lehessen őket.

Összességében azt gondolom, hogy mindkét könyv elképesztő, függetlenül attól, hogy valaki tervezi -e a külföldi önkéntességet. Valóban új megvilágításba helyezik azokat a kérdéseket, amelyekkel az emberiség szembesül, és hogyan lehet letérni a kitört útról, hogy segítsenek a rászorulóknak. Megmutatja, hogy min mennek keresztül mások, és hogyan dolgoznak az életük megoldásán, és mások a legdrámaibb módon. Ez azt bizonyítja, hogy az asztali munka nem mindenkinek szól. Még ha elindult is ezen az úton, soha nem késő visszalépni és üldözni azt, ami igazán szenvedélyes. Azt javaslom, hogy mindenki olvassa el mindkét könyvet. Ők valóban azt képviselik, amin a világ megy keresztül, és hogy soha nem késő üldözni a szenvedélyét.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük