A New York -iak áttekintése: Fura emberek, akik nyugtalanítani fognak, Madden, szórakoztat és meghökkent

Amikor New York városáról, dinamikus környezetéről és a megkülönböztető lakosok multikulturális fúziójáról van szó, Clifford Browder író éles irodalmi szemmel az ottani tapasztalt lakosok életére és tapasztalataira összpontosít, valamint betekintést nyújt a város eklektikus történetébe legújabb munkája, New Yorkers: A Feisty People Who Unsettle, Madden, Amuse and Astonish You. Sőt, nem ismeretlen, hogy New York hátterét a korábban megjelent könyvei, köztük a XIX. Századi New York-ban játszódó Metropolis címmel játszó helyszíneként használja, Browder szerző ismét egy nagyon kulturálisan megkülönböztető hely érdekes felfedezését nyújtja.

Ezenkívül ez nem az Ön tipikus vágott és száraz életrajza, amely száraz tényeket szolgáltat; ehelyett az olvasmány egy szívhez szóló emlékirat egy emberről és a városról, amelyben él, szeret, túlél és dolgozik. Az elbeszélés oldalain elragadtatja Önt Mr. Browder egyedi álláspontjából, kutatásaiból és tapasztalataiból nyert információk nyerő kombinációjával sokéves lakossági éveiből. Következésképpen Browder szerző jól teszi, ha a mentális szemet átírja a régi lakosok életéről szóló leírásokkal, beleértve a történelmi pillantásokat és a bennfentes finomságokat New York ismertebb aspektusairól, valamint a kevésbé ismertekről és még a homályosokról is.

Jól elbeszélést nyújt, mivel Clifford Browder szerző barátságos, hitelesen hozzáértő hangnemet alkalmaz, amelyen belül írástudó életet ad New York többrétegű perspektívájának, e könyvben végzett munkája révén. Semmilyen időrendi sorrendben a szöveg öt részre van osztva, és minden szakasz érdekes elemek sokféleségét helyezi előtérbe.

Először is, az első rész olyan témákat foglal magában, amelyek a sok emberre, nyelvre, a zsákmányolókra, a gazemberekre és a gazdagokra néznek. Ezután a 2. rész megvizsgálja, hogyan élnek a New York -i lakosok az olyan fejezetekkel, mint például; Fun, Booze, Illatok és Graffiti, hogy csak néhányat említsünk. Azonban ebbe a részbe tartozik a kedvenc 16. fejezetem is, a New York -iak durvaak? Azt hiszem, Browder szerző remek stílusban vizsgálta ezt a kérdést. Egymást követően a 4. rész az ikonikusabb helyszínek egy részét foglalja magában, beleértve a Broadway -t, a Fifth Avenue -t, a Bowery -t, a Wall Street -et és a 14th street -et. A negyedik rész néhány múzeum, szobor, valamint egy homályos, de érdeklődést felkeltő, whisky ízű temető körútjával folytatódik. Ezt követi az 5. rész, amely New York múltjának néhány történetébe merül, és a jó és a rossz betekintő történetét nyújtja.

Összességében élvezettel olvastam a New York -i embereket. Clifford Browder lenyűgöző bennfentes turnét tartott New Yorkban. Részben életrajz, részben történelmi merülés és részben útikalauz, ez a munka csábító elképzelést kínál egy izgalmas városról, amely minden tekintetben tele van sokszínűséggel. Érdekes olvasmány volt, ajánlom. New York -i társként azonban viharos érzelmeket éltem át a könyv olvasása során, különösen a koronavírus megjelenésével és a jelenlegi NY -i zárolással, valamint mindazokkal a csodálatos emberekkel, akiket egy vírus miatt bezártak az otthonukba. Szívem és imáim a családomhoz és a barátaimhoz, valamint a szerzőhöz, családjához és minden más New York-i lakóhoz szólnak-Isten áldjon meg minket.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük