A férfiak a Marsról származnak

A férfiak a Marsról, a nők a Vénuszról származnak John Gray azonos című könyvében leírtak szerint. Ezt arra használja, hogy szemléltesse a férfiak és nők viselkedési különbségeit. Most olvastam újra a fenti könyvet, nagyon vonzó bevezetővel rendelkezik, amely megmagyarázza a férfiak és nők közötti különbségeket. Hogyan kezdődtek a férfiak a Marson és a nők a Vénuszon, és hogyan kerültek össze.

John Gray tanácsadó, és tanulmányozta, hogyan lehet javítani a nemek közötti kapcsolatokat. Hét év kutatás és új módszerek kipróbálása után képes volt megfordítani a helyzeteket ügyfeleivel, és megírta a könyvet

Igen, azt hiszem, mindannyian egyetértünk abban, hogy a férfiak és a nők eltérő módon reagálnak a helyzetekre és a beszélgetésekre is. A kérdések megfogalmazásának módja és a nemek által „hallott” eltérő jelentés. Különösen a „te” és a „te tudnád” különböző konnotációi, és a férfiak a rövid, közvetlen kéréseket részesítik előnyben, nem pedig a hosszú magyarázatokat.

A könyvben megjelenik, a pontok segítségével felmérik a partnerek erőfeszítéseit egy kapcsolatban, és azt, hogy a férfiak hogyan értékelik másképp, mint a nők. Azt kell mondanom, hogy soha nem gondoltam pontrendszerre. Azt javasolják, hogy az észlelt egyensúlyhiány lehet az érvek forrása. Néhány kérdésben és konkrét kérdésekben kikérdeztem a partneremet, ő nem mindig reagált a könyv szerint.

Azonban egy helyzetet felvettem; nyilvánvalóan a nők hangot adhatnak felháborodásnak vagy irritációnak anélkül, hogy „javítást” várnának vagy akarnának, míg a férfiak ezt problémaként hallják, amire megoldást kell találniuk. Észrevettem, hogy ez megtörténik, ha morgolódom, és hangot adok egy megjegyzésnek, ha például elveszítek valamit a laptopomon, a partnerem azonnal javaslatokat tesz a javításra.

Van néhány érdekes lista arról, hogy a férfiak hogyan reagálnak a nők nem szándékos, de látszólag bosszantó megjegyzésére és kérdéseire; vonzóbb javaslatokat kínálnak.

Szóval érdekes olvasmány néhány meglepő kinyilatkoztatással, amelyek közül néhányat biztosan alkalmazok, de emberekként mindannyian mások vagyunk. Talán a partnerek reakcióinak megértése bizonyos helyzetekben harmonikusabbá teheti a kapcsolatot.

Az egyik lista a könyv hátulján egy hosszú lista azokról a helyzetekről, amelyek szerint egy nő értékelné, ha Férfi bánna vele. Kipipáltam azokat, akikre válaszoltam, hátha a párom elolvassa a könyvet valamikor, esetleg betekintést nyerhet a preferenciáimba! Néhány helyzet megnevettetett, lehet, hogy vicces is.

Az elkövetkező hetekben különféle reakciókra leszek kíváncsi, és talán több különbséget fogok felismerni a marslakók és a vénusziak reakcióival szemben. Addig is azt mondanám, hogy érdekes olvasmány, és ha bõvülései és félreértései vannak, akkor hasznot húzhat a kommunikáció és a nézeteltérések megoldásának néhány módjából. Szóval olvasd el, és nézd meg, mit gondolsz. Közben vigyázni fogok marslakóim reakcióira!

A könyvben valójában nem említik, de azt veszem észre, hogy a férfiak nem veszik észre automatikusan a dolgokat, ahogy szerintem a nők, és a gyakorlat révén „mentsék meg a lábukat” úgy, hogy egyszerre több dolgot visznek a konyhába példaként. nem mintha panaszkodnék marslakómra, aki rendkívül figyelmes volt, amikor 24 órában a kanapén rekedtem térdkalács töréssel.

Még szerencse, hogy van egy online vállalkozásom, amellyel a laptopomon dolgozhatok egyensúlyban az ölemben, különben hihetetlenül unatkoztam volna az elmúlt öt hétben. Annak ellenére, hogy Spanyolországban telelünk, nem tudok sokat látni belőle. De legalább süt a nap minden nap! Szerencsés vagyok, hogy bárhol dolgozhatok a laptopommal.

Így talán John Gray könyve javíthat a kapcsolatán, vagy legalábbis érdekes olvasnivalót adhat, és talán érdekli az idő és a hely szabadsága, és szeretne dolgozni a laptopjával is!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük