A csodaszép élet az igazságosság tudatában

Hallottad a történeteket; láttátok a ma is zajló csodákról szóló tévéműsorokat és YouTube -videókat. Kétségtelenül szemtanúja volt annak, hogy a vak ember lát, és a kerekesszékben lévő nyomorék nő felugrik és jár. Mit szólnál egy olyan emberhez, aki azonnal új füldobot növesztett, miután 54 évig süket volt a fülében? Vagy egy nő, akinek izomszklerózisa hirtelen eltűnt, vagy egy nő meggyógyult az asztmából több mint 50 év után? Hiszed, hogy ma is előfordulnak ilyen dolgok?

Ha igen, akkor nagyon valószínű, hogy a csodába vetett hiedelme az önbizalom egyik oldalával is jár. Vagyis azt hiheti, hogy lehetséges, hogy az a televíziós prédikátor kezét a betegekre teszi, és ők meggyógyulnak, vagy hogy az a híres hitgyógyító a gigantikus egyházzal heti rendszerességgel végzi a természetfeletti dolgokat. A hited azonban természetesen megáll rólad.

Ha valaki megkérné, hogy jöjjön le a templom elé, tegye a kezét a betegekre, és gyógyítsa meg őket, puszta pánik keríti hatalmába a testét, és a hitetlenség veszi át az elmét, és ez a probléma.

Az úttörő könyvben: „Az igazság tudata: hogyan szabadítsd fel Isten erejét benned!” a szerző elmagyarázza, hogy Isten ereje és Urunk Jézus Krisztus természetfeletti érintése mindannyiunkban megvan. Miután újjászülettél, te vagy az Ő hasonlata; megteheti azt, amit Jézus tett, miközben a földön járt, és még nagyobb dolgokat is, mint ő. A Biblia ezt világosan kijelenti a János 14: 12 -ben.

„Biztosíthatlak titeket, a legünnepélyesebben mondom nektek, ha valaki rendületlenül hisz bennem, maga is képes lesz megtenni azokat a dolgokat, amelyeket én teszek; és még ennél is nagyobb dolgokat fog tenni, mert én az Atyához megyek. ” – János 14:12 (AMPC)

Ez nem a saját önbizalmától függ, és nem arról szól, hogy van-e vagy nincs elég hite. A természetfeletti a saját tudatodban rejlik. Nem a te hitedről van szó, hogy higgy egy adott helyzetben; arról szól, hogy létezel, jársz és Isten igazsága folyamatos tudatában élsz.

Az üdvösség sokkal többet jelent, mint pusztán a bűneid bocsánatát. Jézus helyet cserélt veled; nemcsak a bűnödet vette el, hanem megadta neked az igazságát! A legtöbben azonban csak akkor gondolunk az egyenlet bűnös oldalára, és arra koncentrálunk, hogy Jézus megbocsátotta bűneinket, ezért el kell kerülnünk a bűnt. Ez a „bűntudat” a probléma. A bűntudat helyett az igazságosság tudatára kell összpontosítanunk, és aktualizálnunk kell.

A fenti csodák egyébként igazak. Mark hatéves korában elvesztette bal dobhártyáját. A füldob újra megjelent egy kis bibliatanulmányozó találkozón.

Linda születése óta súlyos asztmában szenvedett, amíg el nem jött egy kis bibliatanulmányozó órára. Most 52 év után először, és orvosai megdöbbenésére Linda eldobta a gyógyszereket és a légzőgépeket.

Ezek a csodálatos események és még sok más nem egy mega-egyházi vagy több millió dolláros televíziós közvetítésben játszódtak le, hanem egy kis bibliatanulmányozáson a szerző otthonában.

A csodagyógyítók nem különleges emberek; egyszerűen az igazságosság tudatában élnek, ahogy te is.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük